Țiriac a plătit 30 de milioane de euro pentru un proiect al fraților Creștin din Trip

Buzesti Center

Dumitru Crestin

O firmă din cadrul Ţiriac Imobiliare a preluat controlul asupra proiectului de birouri Buzeşti Center de lângă Piaţa Victoriei din București, tranzacție în care sunt interesați și frații Dumitru, Ioan, respectiv Vasile Creștin, originari din localitatea sătmăreană Trip (comuna Bixad). Construcția care ar urma să înceapă anul viitor, este în valoare de 30 de milioane de euro.

Astfel, Ion Ţiriac a devenit unicul acţionar al proiectului după ce una dintre firmele din cadrul grupului său, Weybridge Holdings, a preluat şi participaţia de 40% pe care libanezul Khalil Abi Chahine şi compania Daim Imobiliara o deţineau în cadrul Global East European Investment, dezvoltatorul Buzeşti Center.

De altfel, Daim Imobiliara este controlată de Dumitru Creştin, originar din localitatea Trip, județul Satu Mare, şi de alţi membri ai familiei sale. Dumitru Creştin este şi unul dintre proprietarii Scandia Foods din Sibiu.

Frații Dumitru, Ioan și Vasile Creștin sunt milionari în euro. În București au mai multe vile impozante. De asemenea, aceștia au mai multe case și în localitatea Trip din Satu Mare.

Numele fraţilor Vasile şi Ion Creştin a mai fost implicat în mai multe scandaluri cum ar fi dosarul „Păltânea” (afacere cu combustibil, în care a fost implicat şeful SRI Prahova, colonelul Corneliu Păltânea), privatizarea Protan şi privatizarea Scandia etc.

Fraţii Creştin au fost acţionari minoritari la Astra şi au făcut afaceri cu produse petroliere de la rafinărie. Dumitru Creştin a fost implicat în scandalul Pieţei Crângaşi. Primăria sectorului 6, condusă atunci de Cristian Poteraş, s-ar fi asociat cu o societate controlată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, Dumitru Nicolae „Niro” şi Dumitru Creştin pentru a construi mai multe hale la Piaţa Crângaşi. Pentru lucrările de construcţie a fost angajată o firmă la care era acţionară fosta soţie a lui Cristian Poteraş.

Vasile Creștin a atras atenția presei mondene după ce s-a plimbat prin București cu un Lamborghini Galardo în valoare de mai multe sute de mii de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.