Orădenii au donat sânge pentru polițistul George Miheț

politistul

97 de persoane s-au prezentat, marţi, 15 şi miercuri, 16 septembrie la Centrul de Trasfuzii din Oradea pentru a dona sânge și a-l ajuta pe polițistul Marius George Miheț, internat în stare gravă la Institutrul Inimii din Cluj.

Polițistul orădean a suferit răni grave în urma accidentului ce a avut loc în noaptea de luni, 14 septembrie spre marți, în localitatea Gilău. În mașina condusă de polițist, pe scaunul din față dreapta se afla și logodnica acestuia, creatoarea de modă din Satu Mare, Lavinia Bososchi, o tânără de 28 de ani. În urma impactului femeia a murit pe loc iar Miheț a suferit leziuni grave. Polițistul este internat în stare foarte gravă şi urmează să fie supus mai multor intervenţii chirurgicale.

„A fost o mobilizare exemplară. Am avut 97 de donatori în două zile: colegi de serviciu, prieteni … Cu toţii s-au mobilizat frumos. Domnul Boc (Eugen Boc, adjunctul Poliţiei Rutiere) şi domnul Popa (Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor) ne-au dat telefon de dinainte, astfel că am pornit programul la ora 7 şi am terminat la 14, am prelungit orarul cât a fost nevoie”, a declarat pentru www.ebihoreanul.ro dr. Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea.

Vă reamintim că Marius George Miheț este internat în stare gravă, cu fracturi de stern, de clavicule şi leziuni ale vaselor mari de sânge.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie au lansat un apel pe Facebook către orădeni să vină în ajutorul tânărului, care are nevoie de sânge grupa B, Rh pozitiv.

Cei care doresc să ajute pot să doneze sânge la sediul centrului de pe strada Louis Pasteur nr. 30, de luni până vineri între orele 07.30 și 11.30.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.