„Livada de vișini” la Teatrul Național din Maribor

teatru1

teatru2

Vineri, 18 septembrie, la Teatrului Naţional din Maribor (Slovenia) va avea loc premiera spectacolului „Livada de vișini” de A. P. Cehov, în regia lui Gabor Tompa. Spectacolul este realizat în coproducție cu Teatrul Național din Ljubljana (Slovenia).

Piesa, cu subtitlul comedie, este ultima scrisă de Cehov și anunță dispariția unei ere. „Livada de vișini” prezintă o lume asupra căreia atârnă, ca sabia lui Damocles, trecerea timpului, trecutul fiind prezent doar în amintirile nostalgice ale personajelor. Livada de vișini este una dintre cele mai captivante piese ale secolului al XX-lea și vorbește despre momentul în care individul este nevoit să se confrunte cu cruzimea realității.

Gabor Tompa pune în scenă pentru prima oară în Slovenia și îl are alături pe cunoscutul teatrolog George Banu, care semnează dramaturgia spectacolului.

Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar din distribuție fac parte actorii celor două teatre: Ksenia Mišič, Ales Valic, Vlado Novak, Nataša Matjašec Rošker, Kristian Ostanek, Ivo Ban, Ana Urbanc, Matija Stipanič, Davor Herga, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Nejc Ropret, Viktor Meglič, Irena Mihelič, Mojca Simonič.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.