Adrian Ștef, tentat să candideze la Primărie

Adrian Stef

Prezent azi, 17 septembrie, la o conferință de presă organizată de conducerea Muzeului Județean Satu Mare, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a declarat că este interesat de o candidatură la Primăria municipiului, reședință de județ.

„Pe mine mă tentează această idee. Eu cred că am și experiența necesară în acest sens. Am putea face lucruri frumoase pentru sătmăreni. Sigur, sătmărenii trebuie să fie de acord. Pe mine m-ar tenta şi chiar mi se pare o idee bună în sensul că am reuşi să ne facem utili pe mai departe”, a declarat Ștef.

De asemenea, Ștef spune că nu este de acord cu actualul sistem de alegere al președintelui CJ „ceea ce nu mi se pare o idee foarte bună”.

„Simt un disconfort profund în ceea ce privește alegerea președintelui Consiliului Județean. În urma schimbării legislației, va fi o alegere strict politică. Această decizie nu a fost corectă. Decizia ar trebui să rămână la electorat și nu este bine ca președintele să fie ales, în cazul nostru de 17 consilieri județeni din 33. Riscul de a deveni baron local așa îl crești. De fapt, de acolo a pornit discuția cu baronii locali. În schimb, candidatura la Primărie mi se pare o idee interesantă deoarece acolo votul este direct”, a declarat Ștef.

Adrian Ștef spune că până în prezent nu au fost discuții cu celelalte formațiuni politice, în sensul refacerii USL pe plan local.

Un Comentariu la "Adrian Ștef, tentat să candideze la Primărie"

  1. Pingback: „Las Fierbinți” azi în direct la ședința de Consiliu Județean | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.