Ungurii încep construirea gardului de la frontiera cu România

gard

Un grup de soldaţi, poliţişti dar şi ingineri ungari au început azi, 16 septembrie, să marcheze locul pe unde va trece gardul care va fi construit de Ungaria pe un segment al frontierei cu țara noastră. Potrivit ministrului ungar de externe, Peter Szijjarto, gardul va fi în continuarea celui de la graniţa cu Serbia, pentru a opri fluxul de imigranţi.

Szijjarto, a anunţat marţi, 15 septembrie că Ungaria a decis pregătirea pentru construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă, în zona localităţii ungare Kübekháza.

Șeful diplomației ungare a declarat că Guvernul de la Budapesta a informat Ministerul român de Externe despre planul de extindere a gardului metalic pe o distanţă de câţiva kilometri, de-a lungul frontierei cu România.

Ministerul român al Afacerilor Externe a declarat că ridicarea unui gard între două state membre ale UE nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul European. Poziția diplomației române a fost comunicată părţii ungare.

Un Comentariu la "Ungurii încep construirea gardului de la frontiera cu România"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.