Cum să scăpați de insomnii?

insomnii

Este binecunoscut faptul că un stil de viață sănătos începe cu un somn de 7-8 ore pe noapte. Ce facem, însă, când ne confruntăm cu insomnii și tulburări ale somnului pe parcursul nopții? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de insomnii și pentru a avea un somn liniștit.

1.Evitați consumul de cafea după-amiaza

Țineți cont de faptul că efectul cofeinei în corp se resimte cel puțin cinci ore, așa că, indicat este să înlocuiți ceașca de cafea de după-amiază cu un pahar de lapte cald.

2.Faceți câteva exerciții seara

Sportul îmbunătățește circulația sângelui, fiind, totodată o formă de relaxare a tensiunii arteriale. Câteva exerciții fizice vor regla nivelul de adrenalină din corp, relaxându-l, chiar obosindu-l. 20-30 de minute de exerciții fizice vor fi suficiente pentru un somn liniștit.

3.Stați departe de aparatele electronice

Înainte de culcare evitați folosirea telefonului, laptopului sau a televizorului. Luminile acestora au efectul de a face ca somnul să dispară. Citiți câteva pagini dintr-o carte folosind lumina slabă a unei veioze.

4.Relaxați-vă după muncă

Pentru a scăpa de stresul cotidian și a avea un somn liniștit este indicat să vă relaxați atât corpul, cât și mintea. Faceți un duș mai lung sau o baie caldă, beți un ceai de mușetel sau ascutați muzică liniștitoare, iar senzația de somn nu va întârzia să apară.

5. Destindeți-vă în dormitor

O partidă de amor este benefică pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, cu atât mai mult dacă este înainte de culcare. Astfel, vă veți detensiona, iar somnul va fi mult mai liniștit.