Cum să scăpați de insomnii?

insomnii

Este binecunoscut faptul că un stil de viață sănătos începe cu un somn de 7-8 ore pe noapte. Ce facem, însă, când ne confruntăm cu insomnii și tulburări ale somnului pe parcursul nopții? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de insomnii și pentru a avea un somn liniștit.

1.Evitați consumul de cafea după-amiaza

Țineți cont de faptul că efectul cofeinei în corp se resimte cel puțin cinci ore, așa că, indicat este să înlocuiți ceașca de cafea de după-amiază cu un pahar de lapte cald.

2.Faceți câteva exerciții seara

Sportul îmbunătățește circulația sângelui, fiind, totodată o formă de relaxare a tensiunii arteriale. Câteva exerciții fizice vor regla nivelul de adrenalină din corp, relaxându-l, chiar obosindu-l. 20-30 de minute de exerciții fizice vor fi suficiente pentru un somn liniștit.

3.Stați departe de aparatele electronice

Înainte de culcare evitați folosirea telefonului, laptopului sau a televizorului. Luminile acestora au efectul de a face ca somnul să dispară. Citiți câteva pagini dintr-o carte folosind lumina slabă a unei veioze.

4.Relaxați-vă după muncă

Pentru a scăpa de stresul cotidian și a avea un somn liniștit este indicat să vă relaxați atât corpul, cât și mintea. Faceți un duș mai lung sau o baie caldă, beți un ceai de mușetel sau ascutați muzică liniștitoare, iar senzația de somn nu va întârzia să apară.

5. Destindeți-vă în dormitor

O partidă de amor este benefică pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, cu atât mai mult dacă este înainte de culcare. Astfel, vă veți detensiona, iar somnul va fi mult mai liniștit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.