Ungaria o ia razna. Vrea gard la frontiera cu România

gard

Potrivit ministrului ungar de externe, Peter Szijjarto, Ungaria a decis pregătirea construirii unui gard metalic pe un segment al frontierei cu România. Oficialul ungar spune că măsura este necesară pentru că traficanţii de persoane care tranzitează Serbia îşi schimbă rutele, existând probabilitatea să se îndrepte spre România.

Cel mai probabil, gardul ar începe de la punctul frontierei dintre Ungaria-Serbia-România şi să continue pe o oarecare distanță, în cazul în care migranții își vor căuta rute prin țara noastră.

Pe la sfârșitul lunii august, imigranţii extracomunitari care tranzitează teritoriul sârb în drumul spre Uniunea Europeană încercau să ocolească gardul construit de Ungaria prin capătul estic al acestuia, la frontiera comună dintre Serbia, Ungaria şi România.

Astfel, zeci de imigranţi au fost văzuți la capătul estic al gardului metalic pe care Ungaria îl construieşte de-a lungul întregii frontiere cu Serbia. În aceste condiții, imigranţii au descoperit că pot ocoli gardul prin zona localităţilor Majdan/Rade (Serbia) – Beba Veche (Timiş, România) – Kübekháza (Ungaria).

Guvernul Ungariei a alocat 71,8 milioane de euro pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanţă de 175 de kilometri, şi pentru centre speciale necesare cazării imigranţilor. Iniţiativa gardului este criticată de Uniunea Europeană şi de Serbia.

În cursul acestui an, în Ungaria au intrat peste 200.000 de imigranţi extracomunitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.