Început de an școlar pentru 15 deținuți de la Penitenciarul Satu Mare

penitenciar

Azi, 15 septembrie 2015, la Penitenciarul Satu Mare a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2015-2016 pentru persoanele condamnate, aflate în custodia unităţii. La cursurile şcolare sunt înscrise un număr de 15 persoane condamnate.

Ceremonia a fost deschisă de directorul adjunct al penitenciarului, inspector principal de penitenciare Mihaela Pop, care a transmis mesajul directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitate au fost prezenţi directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, profesor Ramona Costin, precum şi cadre didactice ale acestei instituţii, care, în baza protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor condamnate.

La cursurile şcolare sunt înscrise un număr de 15 persoane condamnate.

Administraţia Penitenciarului Satu Mare a pus la dispoziţia elevilor necesarul de rechizite pentru buna desfăşurare a procesului instructiv educativ.

Programa şcolară cuprinde aceleaşi discipline şi bareme de evaluare ca ale şcolilor speciale.

Frecventarea cursurilor primare, gimnaziale şi liceale ajută la creşterea şanselor de reintegrare socială a persoanelor condamnate după punerea în libertate, prin îmbunătăţirea nivelului de pregătire şcolară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.