Auchan a fost amendat cu peste 370.000 dolari 

Auchan

În urma neregulilor descoperite după efectuarea unor controale, subsidiara rusă a retailerului Auchan a fost amendată cu 373.000 dolari (25 miliarde de ruble), potrivit Autorităţii Federale Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor). Retailerul Auchan este prezent în Rusia din 2002, unde deţine 88 de magazine.

În cursul lunii iunie, Rosselkhoznadzor a început verificarea magazinelor Auchan din capitala Rusiei, Moscova, iar rezultatele acestor verificări au fost publicate la începutul lunii septembrie.

Controlorii au găsit produse din carne al căror termen de valabilitate era expirat. Este vorba despre salam expirat, dar specialiștii au descoperit și bacteria listeria prezentă în mai multe produse din carne.

Totodată, la începutul lunii august, Auchan a oprit activitatea măcelăriilor din regiunea Moscovei, locații în care autorităţile au găsit nereguli.

Grupul german Real şi-a vândut operaţiunile din Europa de Est încă din 2012 către Auchan pentru 1,1 miliarde de euro. În ceea ce privește piaţa locală, la data de 12 septembrie 2013, Auchan România a finalizat achiziţia a 20 de magazine Real de la Metro Group şi a realizat transformarea lor în Auchan, în mai puţin de șase luni.

Auchan este prezent în 16 ţări şi are 302.000 angajaţi. Compania are 1.035 de hipermarketuri şi 2.849 de supermarketuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.