Trupa M.E.E.M. din Carei obține trei premii la Festivalul Național din Cluj-Napoca (Foto)

MEEM1

MEEM2

MEEM3

MEEM4

MEEM5

În perioada 7-11 septembrie la Cluj-Napoca a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Dramatică „Histrioniada Liceenilor”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Cluj.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: „Filme de scurt metraj” şi „Teatru”.

La secţiunea „Teatru~ şi-au prezentat talentul şi măiestria artistică şapte trupe din ţară: Atelierul de Teatru – Botoşani, Teen Nation – Cluj Napoca, Ex Toto Corde – Giurgiu, Minicinis – Covasna, Scenik – Alexandria, Victoria Art – Bucureşti şi trupa M.E.E.M. – Carei.

Spectacolele, diverse ca gen, de la teatru absurd, comedie, tragicomedie, dramă, adaptare după basm sau roman, dar şi creaţii proprii au putut fi urmărite cu sufletul la gură de toţi cei prezenţi în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca în zilele de 8 şi 9 septembrie.

Juriul de specialitate format din: Laura Corpodean – profesoară la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca şi actriţă a teatrului PUCK; Dana Moisuc – profesoară la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca şi actriţă a Teatrului Naţional Cluj-Napoca; Robert Nagy – absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca; Oana Bănuţă – absolventă a Facultăţii de Teatru din Timişoara şi Dragoş Muscalu – actor, doctor în domeniul artei actorului şi preşedinte al juriului, nu a avut o misiune uşoară, având în vedere calitatea spectacolelor prezentate, precum şi dăruirea tinerilor actori.

În cadrul Galei de premiere, desfăşurată joi, 10 septembrie, începând cu ora 18.00 în eleganta clădire a Casinoului din Parcul Central au fost anunţaţi şi laureaţii celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului „Histrioniada Liceenilor”: Premiul I a fost obţinut de trupa „Victoria Art” din Bucureşti, care a prezentat piesa „Drum în jos cu înger” – după Oleg Bogaev; Premiul II a fost obţinut de Atelierul de Teatru din Botoşani, care a prezentat piesa „#nupotsărespir”, inspirat de „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey; Premiul III a fost obţinut de trupa M.E.E.M. de la Centrul Cultural Carei, care a prezentat piesa „Cântăreaţa cheală”, după Eugen Ionescu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost obţinut de Ioana Niculae, membră a trupei „Victoria Art” din Bucureşti, iar premiul pentrul cel mai bun actor i-a revenit careianului Claudian Şiman, membru al trupei M.E.E.M.

Premiul special al juriului, acordat pentru cea mai bună coordonare între patru personaje în cadrul unei scene, a fost câştigat de trupa M.E.E.M.

Astfel, trupa M.E.E.M. din Carei formată din: Dan Coşarcă, Adina Doiciar, Iulian Lucuţa, Gabriela Marincaş, Evelin Nagy, Claudian Şiman, alături de coordonatorul Adrian Ştefănuţi, la prima participare la Festivalului Naţional de Artă Dramatică „Histrioniada Liceenilor”, obţine trei premii: premiul pentru cel mai bun actor, premiul special al juriului şi premiul al III-lea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.