În 7 județe, printre care și în Satu Mare, prețul la gaze este mai mare decât în restul țării

gaze

Satu Mare se numără printre județele cu cele mai piperate prețuri la gaze. Potrivit specialiștilor, sătmărenii scot din buzunare 134,69 lei/MWh.

Preţuri destul de mari ale gazului plătesc și clienţii Gaz Vest din Arad, Bihor, Timiş, şi Gorj, clienţii Nova Power Gaz din Cluj-Napoca sau clienţii Instant Construct Company, comuna Roata de Jos (judeţul Giurgiu).

Potrivit documentelor Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru toţi cei 42 de furnizori pentru piaţa reglementată, în România, gospodăriile plătesc între 92,29 lei MWh de gaz şi 141,58 lei.

Cel mai ieftin gaz din România, 92,29 lei/MWh, este consumat de locuitorii din Cotnari, Hârlău şi Cucuteni, din judeţul Iaşi.

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, explică diferenţele atât de mari între diverşi furnizori de pe piaţa reglementată prin faptul că fiecare firmă are costuri diferite, care, dacă sunt justificate, trebuie recunoscute. „Periodic, facem o analiză de costuri şi rentabilitate pentru fiecare furnizor. Dacă se constată că nu şi-a acoperit costurile pentru acea perioadă îi aprobăm o majorare de tarif. În schimb, dacă se constată că a câştigat în mod nejustificat, îi scădem nivelul de tarif practicat”, a declarat Havrileț pentru www.economica.net.

Ultima modificare de preţ a gazului a fost la 1 iulie 2015. Atunci, în toată ţara, preţurile au crescut în medie cu 10,7%.

2 Comentarii la "În 7 județe, printre care și în Satu Mare, prețul la gaze este mai mare decât în restul țării"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.