Campioană cu suflet mare: Simona Pop implicată într-o acțiune umanitară

Simona Pop

Componenta Lotului Olimpic de spadă al României, sătmăreanca Simona Pop, s-a implicat în aceste zile în susținerea unei acțiuni umanitare.

Astfel, Simona Pop a decis să renunțe la o parte din părul său pentru o cauză nobilă. Spadasina și-a donat părul unei societăți care va confecționa peruci pentru copiii bolnavi de cancer.

„Donează Păr Copilașilor” (DPC) este un concept nou în România, inițiat în cadrul Societății Studenților Medicinişti Iaşi, după un model britanic. Acesta presupune donarea de păr pentru a confecționa peruci, ce vor fi apoi oferite copiilor bolnavi care și-au pierdut părul în urma tratamentelor.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect, oricine poate dona păr. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, părul poate fi: drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru.

„Din tot sufletul meu, sper ca un copilaș să se bucure mult de acest păr. Vă îndemn să donați. E un sentiment nedescris de bucurie și de împlinire. Dacă nu aveți suficient păr nu fiți deprimați. Este nevoie și de bănuți pentru realizarea perucilor”, scrie Simona Pop pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.