Poşta nu mai vinde plicuri

posta-ghiseu

Dacă aveţi de trimis o scrisoare şi apelaţi la serviciile Poştei Române va trebui să vă aduceţi plicul de acasă deoarece nu aveţi nicio şansă să găsiţi aşa ceva la oficiul poştal. Motivul este unul extrem de simplu: poşta nu s-a dotat cu case de marcat aşa cum prevede legea de aproape şase luni.

Lipsa plicurilor din oficiile poştale a început din luna martie când s-a modificat OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale care spune la articolul 1 că:

“Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.”

Oficialii Poștei Române anunțau atunci că toate terminalele vor trece printr-un update tehnic care va dura cel mult două săptămâni. De atunci însă au trecut șase luni.

Un Comentariu la "Poşta nu mai vinde plicuri"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.