Pompierii Olimpiu Moș și Marian Demian, cei mai buni la urcat scări

pompieri

pompieri1

Echipa alcătuită din pompierii sătmăreni Olimpiu Moș și Marian Demian au câștigat cea de-a IV-a ediție a Concursului Internațional de urcat scări, competiție organizată azi, 10 septembrie la ABO MIX Satu Mare. Cel mai bun timp, la individual a fost realizat de către Marian Demian (0,53 secunde).

Competiția a constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun, un toporaş, distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul zece al unei clădiri industriale din cadrul societăţii ABO MIX Satu Mare (175 trepte , la înălţimea de 32 de m).

La competiţie au participat un număr de 17 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza).

În urma desfăşurării concursului clasamentul este următorul:

Locul I

Echipa Detașamentului de Pompieri Satu Mare: Olimpiu Moș și Marian Demian (1 minut, 00 secunde și 73 sutimi);

Locul II

Echipa Detașamentului de Pompieri Satu Mare: Oliver Sekely și Cristian Hajdu (1 minut, 08 secunde și 40 sutimi);

Locul III

Echipa de pompieri din Nyiregyhaza (Ungaria): Baka Csaba și Borko Jozsef (1 minut, 12 secunde și 35 sutimi).

Cel mai bun timp, la individual a fost realizat de către Marian Demian (0,53 secunde).

Cel mai vârstnic participant la competiţie a fost Sekely Oliver, în vârstă de 41 de ani, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare.

Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, la care a fost prezent și inspectorul şef al ISU „Someş” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, care le-a înmânat diplome şi premii învingătorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.