Parastas pentru pompierul din Carei, mort într-un incendiu

parastas

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someș” Satu Mare cinstesc memoria celor care, prin spirit de sacrificiu, au dus la îndeplinirea datoriei asumate până la jertfa supremă, dovedind că s-au dedicat, mai presus de profesiune, unui crez.

În urmă cu şapte ani la Petreşti, pe timpul intervenţiei la stingerea unui incendiu, un perete s-a prăbuşit peste plutonierul Lisnic Nicolae Barth, curmându-i viaţa.

Astfel că, în cursul dimineţii de astăzi, 10 septembrie, la cimitirul din Carei, loc unde îşi doarme somnul de veci sublocotenentul (post-mortem) Lisnic Barth, s-a oficiat slujba parastasului.

La eveniment, alături de familia îndoliată, au participat un pluton de pompieri şi reprezentanţi ai ISU „Someş” Satu Mare, sub comanda colonelului Dan Gheorghe, alături de colonelul Dumitru Mateş, comandantul Secţiei de Pompieri Carei, care au depus o coroană de flori.

După terminarea slujbei de parastas, Dan Gheorghe şi-a exprimat, în numele instituţiei conduse de acesta, profunda compasiune şi solidaritate dar şi recunoştinţa pentru sacrificiul sublocotenentului (post-mortem) Lisnic Nicolae Barth.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.