Mircea Govor dorește congres național la PSD

Mircea Govor

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 10 septembrie, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că formațiunea pe care o conduce a intrat în linie dreaptă pentru alegerile locale din 2016. Dar înainte de toate, potrivit acestuia, Partidul Social Democrat are nevoie de stabilitate la nivel central, motiv pentru liderul PSD Satu Mare dorește organizarea unui congres național până la jumătatea lunii octombrie.

De asemenea, Govor a subliniat faptul că, la acest congres PSD Satu Mare îl va susține pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte a formațiunii politice.

„Am intrat în linie dreaptă cu activităţile noastre de partid şi intrăm în linie dreaptă și cu pregătirea alegerilor de anul viitor. În 2012 am candidat cu liste comune pe USL, împreună cu colegii din PNL, acum USL-ul nu mai există şi la nivelul judeţului Satu Mare, am rămas în alianţă cu UNPR-ul. Nu se ştie dacă UNPR-ul va merge separat sau va veni cu noi în alianţă. Noi acum îi considerăm aliaţi, sunt aliaţi în guvernare şi ne pregătim pentru alegerile locale. Dar ca să poţi să te pregăteşti pentru alegerile locale, în primul rând îţi trebuie o stabilitate foarte bună la nivel naţional. La nivel naţional avem o conducere interimară şi eu consider că este de urgenţă necesar să convocăm un congres naţional până la jumătatea lunii octombrie pentru a putea pregăti în linişte, şi cu o conducere legitimă, alegerile locale”, a declarat Mircea Govor.

Cu privire la alegerile din 2016, Govor spune că „în județul Satu Mare e o situație mai delicată decât în alte județe și vreau să pregătim în așa fel alegerile locale încât să câștige primarul nostru. Sunt convins că avem forța să recâștigăm Primăria Satu Mare pentru Dorel Coica. În prezent, avem 21 de primari în județ. Pe aceștia vrem să-i păstrăm și să mai câștigăm trei comune”, spune Govor.

Listele cu candidații pentru Consiliul Județean și consiliile locale, dar și pentru funcțiile de primari vor fi stabilite după Congresul Extraordinar al partidului. „Nu vorbim de alte partide, nu atacăm viitori candidaţi, noi suntem un partid care vrem să facem ce trebuie pentru locuitorii judeţului Satu Mare, nu să împroşcăm cu noroi în alţii”, spune Govor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.