„Telenovela” lui Viorel Pintea continuă în luna octombrie

Viorel pintea

Deși au trecut aproape doi ani de la prinderea în flagrant a fostului director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, soluționarea dosarului în care acesta este acuzat de luare de mită, merge cu încetinitorul.

Dosarul a fost amânat de nenumărate ori, măsurile luate de instanță fiind contestate pe bandă rulantă de către inculpat. De asemenea, Pintea a avut mai multe încercări care ulterior sau dovedit nereușite, de a scăpa de măsura controlului judiciar. O asemenea încercare a fost respinsă de Tribunalul Satu Mare în ședința din 25 august 2015.

În ședința de luni, 7 septembrie, a continuat audierea martorilor, cauza fiind apoi amânată pentru data de 5 octombrie 2015.

Fostul șef al APIA Satu Mare a ajuns în vizorul justiției după ce a fost prins în flagrant, la sfârșitul anului 2013, în timp ce primea ca mită suma de 3.000 de euro de la un fermier din Viile Satu Mare. La acea vreme, Pintea a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv.

Ulterior, instanța a decis schimbarea măsurii de arest preventiv în cea de control judiciar după ce Pintea a plătit o cauțiune în valoare de 100.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.