Concurs de urcat scări, organizat de ISU „Someș” Satu Mare

pompieri

Cu ocazia zilei de 13 septembrie, „Ziua Pompierilor din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare, organizează cea de-a IV-a ediție a Concursului Internaţional de urcat „Scări”. Competiția va avea loc joi, 10 septembrie la ABO MIX Satu Mare.

Acesta constă în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun, un toporaş, distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul zece al unei clădiri industriale din cadrul societăţii ABO MIX Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

În competiţie vor fi înscrise aproximativ 20 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), precum şi un echipaj din Ungaria (Nyiregyhaza).

În continuare vă prezentăm programul competiţiei:

Joi, 10 septembrie:

09.30-10.00: sosirea loturilor la sediul inspectoratului, str. Fabricii nr. 35;
10.00-11.00: probleme organizatorice, ședința tehnică, deschiderea competiției;
11.00-11.30: deplasarea la locul de desfăşurare a concursului;
11.30-12.00: recunoaşterea traseului, măsurile de securitate specifice obiectivului şi concursului, efectuarea exerciţiilor de încălzire şi pregătirea pentru începerea concursului;
12.00-14.00: desfăşurarea competiţiei (SC. ABO MIX SA, str. Depozitelor);
14.30-15.00: pregătire pentru festivitatea de premiere;
15.00-16.00: festivitatea de premiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.