Avocatul Gerenyi Istvan, arestat preventiv pentru trafic de influență

Gerenyi

Magistrații Curții de Apel Oradea (CAO) au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA și au dispus încarcerarea avocatului din Satu Mare, Gerenyi Istvan, acuzat de trafic de influență, pe o perioadă de 30 de zile. Soluția pronunțată marți, 8 septembrie, a fost contestată imediat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.

Potrivit anchetei efectuate de procurori cu sprijinul DGA Bihor, avocatul este acuzat că în cursul anului 2012 a pretins 40.000 de euro de la trei contrabandiști de țigări care îi erau clienți.

În schimbul acestei sume, Gerenyi le-a promis inculpaților că va obține eliberarea lor din arestul preventiv dar și o pedeapsă cu suspendarea executării. Potrivit unor surse judiciare, din suma primită, avocatul sătmărean ar fi încasat 20.000 de euro, restul ar fi ajuns la un judecător. Ulterior, cei trei contrabandiști au obținut sentințele dorite, însă ÎCCJ a casat sentința dată de instanța bihoreană și a dispus rejudecarea cauzei.

La rejudecarea dosarului, cauza a ajuns pe masa unui complet care a decis să-i trimită după gratii pe cei trei contrabandiști.

În cursul zilei de luni, 7 septembrie, procurorii au efectuat pecheziții la cabinetul avocatului Gerenyi Istvan dar și la domiciliul acestuia, după care acesta a fost dus la Oradea la audieri dar și pentru a fi propus pentru arestare preventivă.

Imediat după pronunțarea soluției, Gerenyi a contestat măsura luată de CAO. Legalitatea măsurii de arest preventiv va fi analizată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

3 Comentarii la "Avocatul Gerenyi Istvan, arestat preventiv pentru trafic de influență"

  1. Pingback: Avocatul Gerenyi Istvan, dus în fața Instanței Supreme | Satmareanul

  2. Pingback: Instanța Supremă amână pronunțarea în cazul lui Gerenyi Istvan | Satmareanul

  3. Pingback: Decizia Instanței Supreme: Avocatul Gerenyi Istvan rămâne după gratii | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.