Instanța Supremă reia judecata în dosarul de corupție a lui Florin Gal

Florin-Gal1

Frații Florin și Călin Gal sunt așteptați în data de 24 septembrie în fața judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României, pentru a da socoteală în dosarul în care sunt acuzați de corupție.

La ultimul termen în acest caz, în cadrul ședinței din data de 11 iunie 2015, Instanța Supremă a amânat dosarul fraților Gal, până în toamna acestui an. Aceasta a fost cea de-a treia amânare în acest caz.

Florin și Călin Gal au fost condamnați la închisoare, sentință pronunțată la sfârșitul anului trecut (2014), de Curtea de Apel Oradea (Florin Gal: 2 ani și 6 luni de pușcărie, iar Călin Gal: 2 ani de închisoare). Decizia magistraților orădeni a fost atacată de către cei doi inculpați, astfel încât dosarul acestora a ajuns pe masa Instanței Supreme.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în perioada 2009-2011, în timp ce au îndeplinit pe rând funcția de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare, frații Gal au efectuat acte de comerț în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, firmă pe care o administrau.

Totodată, în 2009, Florin Gal a aprobat închirierea Hotelului „Sport” din Satu Mare către SC Bosic Empire Company SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.