Concurs Internațional de șah „Cupa Orașului Tășnad”, ediția a III-a

sah1

sah2

În perioada 9-13 septembrie va avea loc a III-a ediție a „Cupei Orașului Tășnad” la șah. Competiția se va desfășura la Stațiunea Balneară din Tășnad.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 9 septembrie, de la ora 16.00, iar festivitatea de premiere duminică, 13 septembrie, la ora 14.30.

Turneul din acest an este unul foarte atractiv datorită premiilor în bani puse în joc de organizatori, aproximativ 12.900 lei. La start sunt înscriși până în acest moment aproximativ 87 de participanți din șapte țări: România, Franța, Germania, Ungaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova. Valoarea competiției este una ridicată, fiind prezenți trei mari maeștri internaționali și zece maeștri internaționali.

La turneu va fi prezent și Marele Maestru Okhotnik Vladimir, născut în Ucraina dar stabilit în anul 1990 în Franța, care a reușit în anul 2011 să obțină titlul de campion mondial la veterani. Acesta a mai participat la Satu Mare în anul 1986 la un puternic turneu internațional de șah.

Organizatorii vor acorda premii în bani pentru primii opt din clasamentul general precum și o serie de premii speciale.
Arbitrajul va fi asigurat de către Arbitrul Internațional Ciprian Muntean.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Satu Mare, Primăria orașului Tășnad și Clubul Sportiv „Voința” Satu Mare prin Ciprian Muntean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.