Concert „SoNoRo Conac” la Castelul Karolyi

castel carei

concert Carei1

Seria de concerte de muzică de cameră „SoNoRo Conac” continuă miercuri, 9 septembrie, de la ora 18.00, la Castelul Karolyi.

Programul serii va cuprinde piese de Ludwig van Beethoven (Duet pentru vioară și violă și Trio de coarde în sol major, Op. 9, Nr. 1), Jean Sibelius (Trio de coarde în sol major, JS 210), George Enescu (Lăutarul pentru violă solo) și Frank Bridge (Lament pentru două viole, H.117), în interpretarea muzicienilor Vlad Stănculeasa (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) și Valentin Răduțiu (violoncel). Concertul va fi urmat de un cocktail.

Accesul la concertele „SoNoRo Conac” se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: conac.sonoro.ro.

Următoarele concerte „SoNoRo Conac” vor avea loc până în luna octombrie, în clădiri de patrimoniu precum: Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015); Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015); Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015); Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015).

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect – „SoNoRo Conac”, care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

„SoNoRo Conac” a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

„SoNoNo Conac” este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

„SoNoRo” este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.