Minoră violată în grup la Satu Mare

viol

Scenariul violului de la Vaslui se repetă și la Satu Mare. O minoră de doar 14 ani din Satu Mare a fost violată de către trei băieți în noaptea dinspre 11 spre 12 august în localitatea Vama, unul dintre violatori fiind chiar prietenul fetei. După primele cercetări, violul pare să fi fost pus la cale de către sătmăreanul Mihăiţă Sebastian Cseh, în vârstă de 24 de ani, condamnat pentru tentativă de omor în 2011. Conform procurorilor ceilalți doi violatori sunt Petrişor Natanael Fanea şi Francisc Sarkozi.

Mai exact în seara de 11 august minora a fost contactată de către prietenul ei și invitată să iasă la un suc. Acesta a venit după ea cu mașina împreună cu încă patru prieteni după care sub pretextul căutării unui restaurant mai retras au mers până în localitatea Vama unde s-au oprit în zona numită Puturoasa. Aici i-au solicitat fetei să susţină cu aceştia raporturi sexuale, ameninţând-o că în cazul în care va refuza o vor dezbrăca, îi vor lua telefonul mobil, şi o vor lăsa în pădure. De frică aceasta a întreţinut raporturi sexuale orale cu trei dintre cei cinci băieți. Într-un final fata a fost adusă înapoi în municipiul Satu Mare și a fost lăsată într-o staţie de taxi.

„Unul dintre băieți a fost prietenul tinerei. Adică se cunoșteau. Acesta a sunat-o să se întâlnească în Satu Mare să bea un suc. Apoi, motivând că vor să caute un restaurant mai retras, au mers spre Vama. În cele din urmă au ajuns în acea zonă cunoscută cu numele de Puturoasa. Acolo, tânăra a fost amenințată că dacă nu întreține relații sexuale cu ei atunci îi vor lua telefonul și o vor lăsa dezbrăcată. Minora a întreținut relații sexuale cu trei dintre băieți, cei care sunt arestați preventiv, ceilalți doi fiind acuzați de complicitate, iar împotriva lor s-a luat măsura controlului judiciar”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, procurorul Florin Betea.

Betea spune că familia fetei a depus plângere la Poliție în data de 12 august.

Împotriva celor trei violatori s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile iar împotriva celorlalți doi băieți acuzați de complicitate la viol s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar.

Cei trei tineri nu sunt la prima încălcare a legii, toți au antecedente penale. Mihăiță Sebastian Cseh a intrat de mai multe ori în conflict cu legea. Acesta are mai multe dosare, fiind cercetat pentru conducere fără permis, furt și tentativă de omor. Potrivit oamenilor legii, Cseh, zis „Pipa”, în 2011 a înjunghiat un tânăr în orașul Livada, pe motiv că acesta avea o prietenă frumoasă.

Francisc Sarkozi este cunoscut ca un tânăr implicat în multe scandaluri, iar al treilea tânăr arestat, Petrișor Natanael Fanea, a mai fost implicat într-un caz de viol. La acea vreme avea doar 13 ani.

Ceilalți doi tineri sunt Sergiu Anton, din Vama, iar al cincilea tânăr este din Păulești. Ultimii doi sunt acuzați de complicitate la viol.