Copiii au învățat cum să se ferească de boli

copii1

copii2

copii3

copii4

copii5

copii6

„Școala de vară a bunelor maniere pentru prințese și cavaleri” organizat de Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare a continuat azi, 26 august, cu activitatea intitulată „Igiena personală, cea mai importantă carte de vizită”. Acțiunea a avut loc de la ora 10.00 în Sala multimedia a BJ. Activitățile de azi s-au derulat în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

La acțiune au participat și conducerile celor două instituții, SJU, respectiv Biblioteca Județeană.

„La activitățile derulate până acum au fost înregistrați zeci de participanți, copii, părinți și bunici, care și-au dorit să dobândească noi cunoștințe și deprinderi în ceea ce privește conduita, buna-cuviință și politețea în diferite situații. Sperăm ca și activitatea care vizează igiena personală să fie la fel de apreciată și că micii noștri cititori vor pune în practică toate cunoștințele dobândite, cu maximă responsabilitate”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul BJ Satu Mare.

„Ideea colaborării cu Biblioteca Județeană Satu Mare s-a născut din necesitatea de a duce copiilor internați în unitatea spitalicească un strop din înțelepciunea ascunsă în cărțile de la bibliotecă, prin intermediul oamenilor cu suflet mare care au înțeles că prin activitățile propuse pot face ca suferința lor să fie mai ușor de suportat. Împreună vom reuși să dăm și mai multă lumină, căldură și culoare Secției de Pedriatie și vom transforma șederea copiilor în experiențe plăcute, interesante, creative”, a declarat managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici.

Cooperarea dintre cele două instituții va continua pe tot parcursul anului 2015, ca urmare a unui acord de colaborare semnat de ambele părți, prin care se dorește organizarea unor activități educative și recreative precum ateliere de lectură și desen, origami, teatru de umbre, teatru de păpuși, vizionări de filme de animație, lecții de bune maniere etc., cu periodicitate săptămânală, în spațiul spitalicesc, pentru copiii internați în cadrul Secției de Pediatrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.