Raluca Domuța – o sătmăreancă, desemnată polițista anului în lume !

Raluca Domuta1

Raluca Domuta2

Raluca Domuta3

Comisar-șef de poliție, Raluca Domuţa, originară din Satu Mare, este prima polițistă din România, căreia i s-a conferit titlul de „International Female Police Peacekeeper 2015”. Raluca Domuța a fost premiată pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti.

Duminică, 23 august, în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i-a fost conferit titlul de „International Femele Police Peacekeeper 2015”.

„Experiențele trăite în misiune internațională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârșitul rugăciunii spunea „Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!”, a declarat Raluca Domuţa pentru reporterii de la www.dcnews.ro.

Raluca Domuţa este originară din Satu Mare și a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

Sursa foto: www.spynews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.