Primul creier uman aproape complet format, obținut în laborator

creier

Cercetătorii Universității de Stat din Ohio, au anunțat că au obținut primul creier uman aproape complet format, în condiții de laborator, în cadrul unui studiu care ar putea să ducă la accelerarea cercetărilor din domeniul maladiei Alzheimer.

Creierul uman, creat pe baza unor celule epiteliale adulte prelevate de la un om și cultivate apoi în eprubetă timp de 15 săptămâni, are în prezent o mărime comparabilă cu aceea a unei gume de șters din extremitatea unui creion, spun reprezentanții universității americane.

„Dacă îl vom lăsa să crească până la 16 sau 20 de săptămâni, ar putea să devină complet, să genereze și acel 1% din genele care îi lipsesc”, a spus unul dintre profesorii participanți în cadrul acestui proiect.

Rezultatele cercetării au fost anunțate la ediția din 2015 a Simpozionului Military Health System Research care a avut loc de curând în orașul Fort Lauderdale din Florida.

Oamenii de știință din echipa profesorului Anand spun că astfel de creiere obținute în laborator ar putea avea implicații benefice în domeniul cercetărilor militare ce vizează tratarea leziunilor cerebrale și a sindromului de stres posttraumatic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.