Punctele magice aflate la nivelul tălpilor tale

masaj1

masaj2

La nivelul tălpilor noastre există mii de terminații nervoase aflate într-o legătură directă cu organele vitale ale organismului, susțin specialiștii. Prin masarea anumitor puncte putem contribui la eliminarea eventualelor blocaje ce pot exista la nivelul organelor vitale.

Datorită acestui masaj, veți putea influența într-un mod pozitiv diferite organe și sisteme ale organismului. Procedura este foarte simplă. De fapt, talpa piciorului este o reflectare fidelă a întregului corp omenesc.

Prin masarea acestor șapte puncte prezentate în rândurile următoare veți putea să vă recăpătați echilibrul în câteva minute:

1.Prin masarea degetului mare acționați asupra hipotalamusului. Masarea acestei zone este foarte utilă în cazul persoanelor care au probleme de greutate. Apăsând acest punct puteți contribui la controlul apetitului și la pierderea naturală în greutate. Totodată, pe această zonă ar trebui să se concentreze și persoanele care suferă de depresie și de tulburări de dispoziție.

2.În centrul degetului mare există un punct responsabil pentru activitatea glandei pituitare. Nu vă fie teamă de un dezechilibru hormonal în cazul în care acordați atenție acestui punct.

3.La baza degetului mare există o zonă ce se află în legătură directă cu glanda tiroidă. Masarea zonei este echivalentă cu un masaj al glandei tiroide.

4.Nervii aflați în zona central a tălpii se află în legătură directă cu diafragma (mușchiul care desparte toracele de abdomen). Masarea acestei zone elimină stresul și tensiunile interioare.

5.La nivelul marginilor interioare ale picioarelor, mai aproape de centru, există terminații nervoase care sunt asociate cu activitatea glandei suprarenale. În cazul în care sunteți obosiți, masați această zonă, care are scopul de a recâștiga energia pierdută.

6.Prin masarea părții lateral interioare a jumătății inferioare a tălpii piciorului, contribuim la buna funcționare a metabolismului.

7.Masând zona apropiată de călcâi, activăm sistemul excretor – toxinele nu vor sta foarte mult în organismul nostru, otrăvindu-l.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.