Sărbătoare mare în capitala Ţării Oaşului (galerie foto)

 

Capitala Ţării Oaşului, Negreşti-Oaş a îmbrăcat în acest week-end straie de sărbătoare. Azi, 16 august, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului “Zestrea Oaşului”, cea mai importantă sărbătoare a oşenilor.

Dintre oficialităţi, la deschiderea evenimentului au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, deputaţii Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, consilieri locali dar şi Arhiereul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, Justin Sigheteanul.

Seria de evenimente a început cu Parada portului popular condusă de Fanfara “Stibina” din Tăuţii Măgherăuş care au mărşăluit de la Biserica veche din Negreşti până la scena amplasată în aer liber.

În luarea de cuvânt, primarul Aurelia Fedorca le-a mulţumit oaspeţilor că şi-au făcut timp pentru a participa la această sărbătoare care, totodată, este o ediţie jubiliară ce marchează 50 de ani de viaţă urbană a localităţii. De asemenea, primarul a trecut în revistă şi investiţiile făcute în ultimii ani în oraş, a căror sumă se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro.

Apoi, a urmat premierea şefilor de promoţii, elevi care au ieşit în evidenţă la învăţătură, a asociaţiilor cultural-sportive din oraş şi a voluntarilor care de-a lungul anilor s-au implicat în organizarea diferitelor evenimente. În semn de preţuire pentru munca lor, Aurelia Fedorca le-a acordat acestora câte o plachetă jubiliară şi un plic cu bani.

După deschiderea oficială, pe scenă au urcat formaţii de muzică populară din Ţara Oaţului, iar ziua se va încheia târziu în noapte cu superconcertele Delia şi Smiley, urmată de focul de artificii pe undeva după miezul nopţii.


deschidere1
deschidere2 deschidere3 deschidere4 deschidere5 deschidere6 deschidere7 deschidere8 deschidere9 deschidere10 deschidere11 deschidere12 deschidere13 deschidere14 deschidere15 deschidere16 deschidere17 deschidere18

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.