Necesitatea ventilatiei
Ventilatia este esentiala pentru confortul vietii, fie ca se introduce aer proaspat in incapere, fie ca se scoate aerul viciat.
Ventilatia naturala si ventilatie cu ajutorul ventilatoarelor
Ventilatia naturala se face prin deschiderea usilor si a geamurilor. Rezultatele variaza in functie de suprafata deschisa, si de circulatia aerului. Zonele din apropierea geamurilor si a usilor vor fi mai bine ventilate, pe cand zonele mai indepartate si colturile vor fi slab ventilate.
Prin utilizarea ventilatoarelor aceste neajunsuri se indepareaza.
In general se pot folosi:
-Ventilatoare portabile, pentru aplicatii cum ar fi ventilatia in corturi, in tuneluri, in canalizari
-Ventilatoare de perete: sunt o modalitate economica de a scoate aerul viciat din fabrici, depozite, ateliere etc.
Atat ventilatoarele portabile cat si cele de perete se pot dota fie cu motoare electrice trifazate fie cu motoare electrice monofazate.
Calculul debitului ventilatoarelor
In functie de aplicatie si de volumul incintei, se recomanda un numar de schimburi al aerului pe ora. Mai multe informatii se pot gasi accesand bracomotoareelectrice.ro la sectiunea ventilatoare axiale.
Calculul debitului ventilatorului se face calculand volumul incaperii in metri cubi si inmultindu-l cu numarul de schimburi ce-l veti gasi la noi pe site.
Daca incaperea este mare se va avea in vedere utilzarea mai multor ventilatoare al carui debit adunat va fi egal cu cel calculat mai sus. In functie de tensiunea disponibila se vor comanda dotate cu motoare electrice monofazate sau trifazate.
Pentru circulatia aerului, geamurile si usile trebuie lasate deschise. Daca nu este posibil, trebuie prevazuta incinta cu ventilatoare pentru introducere sau cu grile de aspiratie.
Pentru sfaturi practice cum trebuie montate, unde trebuie montate va stam la dispozitie la datele de contact de pe site-ul nostru www.bracomotoareelectrice.ro