Deficit de medici și asistenți la SJA Satu Mare

ambulanta

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare se confruntă cu un important deficit de personal medical, a declarat managerul instituției, Gabriela Opriș, în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 24 iulie. Instituția ar mai avea nevoie de aproximativ 20 de persoane pentru ca să funcționeze în condiții optime.

La întâlnirea cu jurnaliștii au participat managerul SJA Satu Mare, Gabriela Opriș, directorul medical, dr. Gabriela Notariuș, purtătorul de cuvânt, dr. Lucian Tarța dar și alți reprezentanți din echipa managerială.

Din documentele prezentate reiese că în oraș ambulanțele reușesc să se încadreze în timpul standard stabilit, adică 15 minute. În mediul rural, în doar aproximativ o treime din cazuri ambulanțele reușesc să ajungă în timpul standard de 20 de minute.

Potrivit managerului Gabriela Opriș, cauzele întârzierilor sunt multiple. Pe primul plan este lipsa ambulanțelor. Cu toate că erau promisiuni că în acest an SJA Satu Mare va primi șase mașini echipate pentru intervenții, acest lucru nu s-a mai întâmplat, fondurile fiind sistate de la minister pentru toată țara. Un alt factor care duce la apariția unor întârzieri este și lipsa de personal.

Opriș spune că instituția pe care o conduce ar mai avea nevoie de aproximativ 20 de persoane. În prezent SJA Satu Mare are un număr de 51 de angajați, iar pe ambulanțe lucrează șapte medici.

Potrivit evidențelor instituției, în perioada martie-iunie 2015, SJA Satu Mare a răspuns la un număr de 12.419 solicitări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.