Compartiment de consultații la domiciliu la SJA Satu Mare

compartiment

Gabriela Opris

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare înființează de la 1 august un Compartiment medical de urgențe pentru consultații la domiciliu. Despre acest demers a vorbit managerul SJA Satu Mare, Gabriela Opriș, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 24 iulie. Cadrele medicale interesate de acest nou proiect se pot adresa conducerii SJA Satu Mare.

Potrivit șefei SJA, rolul noului compartiment este de a rezolva, la domiciliul bolnavului, cazurile mai puțin grave. „Dacă este vorba despre cazuri care se încadrează în codul verde, la domiciliul apelantului se deplasează o ambulanţă cu dotări speciale, cu medic şi asistentă, care rezolvă problema pe loc şi face recomandările necesare”, spune Gabriela Opriș.

Din păcate, medicii nu prea se înghesuie să lucreze în cadrul acestui compartiment, acesta fiind și motivul pentru care, deși își va începe activitatea la 1 august, compartimentul nu va funcționa în flux continuu.

Potrivit acesteia, compartimentul de consultaţii la domiciliu ar avea nevoie de cinci medici şi cinci ambulanţieri pe cele două mașini care vor fi folosite la intervenții. În acest compartiment vor putea efectua gărzi şi medicii de familie din afara structurii Serviciului de Ambulanţă.

Nu sunt de neglijați nici banii pe care le-ar încasa medicii care acceptă să lucreze în cadrul acestui compartiment. Astfel, un medic generalist ar fi plătit cu 84 de lei net pentru 12 ore pe zi în cursul săptămânii și 120 de lei în week-end. Un medic specialist ar fi plătit cu 108 lei pe zi lucrătoare și cu 150 de lei în week-end, iar un medic primar cu 150 de lei/zi lucrătoare și 160 de lei în week-end.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.