Unu din zece absolvenţi de bacalaureat s-a înscris la o facultate din cadrul ASE București

ASE

Cele mai râvnite facultăți din acest an din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București sunt Cibernetica, Finanţe-Bănci, Relaţii Economice Internaţionale şi Business şi Turism (fosta Comerţ), potrivit datelor centralizate de instituţie.

Spre exemplu, la Cibernetica economică, concurenţa a fost de 8,7 candidaţi pe un loc, urmată de domeniul Informatică economică, unde au fost câte circa 8,5 candidaţi pe un loc. În total, 10.694 de absolvenți şi-au depus dosarele de admitere la una dintre cele 11 facultăţi din cadrul ASE.

Cu cei mai puţini candidaţi pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt facultăţile Con¬tabilitate şi informatică de gestiune (0,5 candidaţi pe un loc), Management (0,5 candidaţi pe un loc), Economie teoretică şi aplicată (fosta Economie) – domeniul Economie şi comunicare economică în afaceri (0,91 candidaţi pe un loc).

La facultăţile din cadrul Univer¬sităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca s-au înscris 17.000 de candidaţi, cei mai mulţi optând pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (2.239 de dosare depuse pentru cele 646 de locuri bugetate, adică 3,4 candidaţi pe un loc). La specializarea Informatică economică s-au înscris 479 de candidaţi pentru cele 45 de locuri fără plată (adică 10,6 candidaţi/loc bugetat).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.