Șase străzi modernizate la standarde europene în Negrești-Oaș

Negresti1

Negresti2

Șase străzi din Negrești-Oaș au fost modernizate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene și de la bugetul local. Este vorba despre străzile: Oașului, Vrăticel, Unirii, Cornetului, Morii și Valea Cerbului.

Despre proiectul tocmai finalizat a vorbit primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 20 iulie. Alături de edilul Negreștiului la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și reprezentanții firmei executante, respectiv a Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei Negrești-Oaș.

Valoarea totală a proiectului a fost de 14.859.233,12 lei, iar valoarea totală eligibilă de 11.954.709,60 lei.
Proiectul a vizat reabilitarea și modernizarea a șase străzi importante din Negrești-Oaș cu lungimea totală de aproximativ 6 km de drum și introducerea rețelei de alimentare cu apă pe strada Vrăticel în lungime totală de 1,1 km. „Pe aceste străzi a fost amenajată structura existentă a străzilor prin consolidarea stratului de rezistență și asfaltare și au fost refăcute trotuarele și sistemul de scurgere a apelor pluviale. A fost un proiect extrem de dificil și mă bucur că am reușit să-l finalizăm”, a delarat Aurelia Fedorca.

Astfel, au fost modernizate următoarele străzi: Oașului, Vrăticel, Cornetului, Unirii I, Unirii II, Morii și Valea Cerbului.

În paralel, Primăria Negrești-Oaș are în program modernizarea altor 19 artere din oraș din fonduri atrase prin Programul Național de Dezboltare Locală (PNDL). În acest moment sunt finalizate lucrările pe străzile Pieței, Primăverii și se lucrează pe strada Moților.

În cadrul acestui proiect vor fi modernizate următoarele străzi: Moților (tronson Ion Creangă-strada Turului); DC 11 – strada Turului (tronson strada Victoriei-strada Dumbrava); Primăverii, Viitorului, Pieții, Arenei, 1 Iunie (tronson strada Moților-str. Plopilor), 1 Iunie (prelungire strada 1 Iunie-str. Pădurii), Crizantemelor, Salcâmilor, Mihai Viteazu, Moților (tronson str. Turului-str. Salcâmilor), Livezilor, Tudor Vladimirescu, Pădurii, Borcutului, Vâltori și Tineretului, dar și strada Morii și strada Șoferilor din Tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.