Consiliul Local Satu Mare a mai alocat 1 milion de lei Olimpiei

Dan Babut

sedinta1

sedinta2

În cadrul ședinței extraordinare de azi, 20 iulie, consilierii municipali au votat în unanimitate majorarea contribuției în bugetul FC Olimpia Satu Mare de la 300.000 la 1.300.000 de lei. Ca urmare, clubul sătmărean își va putea plăti datoriile care ajung la 600.000 de lei și va putea juca tot în Liga a II-a în următorul sezon fotbalistic.

La început au fost câteva discuții cu privire la posibilitatea achitării unor datorii mai vechi, în condițiile în care hotărârile Consiliului Local nu sunt retroactive. În cele din urmă aleșii locali au lăsat această problemă birocratică pe seama conducerii clubului și au votat în unanimitate singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de azi.

La sfârșitul ședinței, președintele FC Olimpia, Dan Băbuț a declarat că datoriile clubului pe care îl administrează ajung la suma de 600.000 de lei, din care 350.000 de lei reprezintă datoriile către Hotelul „Aurora”. Băbuț a spus că după ce Consiliul Local își va plăti cotizația iar Consiliul Județean va da diferența de 200.000 de lei, toate datoriile clubului vor fi stinse.

Mai trebuie spus că pentru acest an calendaristic bugetul Olimpiei este de 2,8 milioane de lei. Pentru realizarea acestei sume contribuie atât Consiliul Județean cât și Consiliul Local cu câte 1,3 milioane de lei. Diferența de 200.000 de lei se realizează din veniturile proprii ale clubului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.