Află ce să mănânci ca să ai mai multă energie

Este binecunoscut faptul că suntem ceea ce mâncăm, iar alimentele sunt principala sursă de energie pentru corpul nostru. Așadar, dacă vă simțiți lipsiți de puteri, iată ce este indicat să consumați pentru a vă crește rapid nivel de energie:

1. Ouă
Bogate în vitamina B și D, ouăle ajută la creșterea masei musculare, iar cele cele două vitamine transformă mâncarea în energie.

1 oua

2. Soia
Acest aliment contine un complex de vitamina B, cupru și fosfor, ce ajută la oxigenarea întregului organism. Lipsa de oxigen poate duce la stari de oboseală, iar consumul de soia combate aceste stări.

2 soia

3. Cereale integrale
Bogate în fibre, acestea eliberează glocoză în sânge, fiind o sursă susținută de energie.

3 cereale

4. Nuci
Oferă corpului uman proteine, fier, dar și grăsimi sănătoase, fiind o foarte bună sursă proteică. Ele sunt foarte sățioase, comsumul lor contribuind la creșterea nivelului de energie în organism.

4 nuci

5. Semințe de dovleac
Utilizate chiar și de către sportivi pentru a se recupera, semințele de dovleac sunt o importantă sursă de energie, fiind suficientă consumarea lor în cantități mici pentru a ne putea bucura de beneficiile acestora.

5 semintele-de-dovleac

6. Fructe Goji
Consumate în China de secole, fuctele Goji ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și stimulează activitatea cerebrală. Reduc stresul, cresc libidoul, ceea ce rezultă, totodată, creșterea nivelului de energie.

Chinese Goji Berries 2007. Image shot 2007. Exact date unknown. ACY81M
Chinese Goji Berries 2007. Image shot 2007. Exact date unknown. ACY81M

7. Lapte cu cacao
Această băutură furnizează potasiu și sodiu, ajutând la menținerea funcționalității corespunzătoare a organismului și la recuperarea energiei pierdute când transpirăm.

7 lapte cacao

8. Banane
Având aproximativ 100kcal fiecare, bananele sunt o sursă importantă de fier, magneziu și potasiu, mențin circulația sanguina constantă și ajută creierul să funcționeze corespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.