Facilități fiscale pentru atragerea de investitori în municipiul Satu Mare

Gheorghe rentea

Consilierul primarului municipiului Satu Mare, Gheorghe Rentea, a prezentat în ședința de azi, 17 iulie a Comisiei de Dialog Social o serie de măsuri fiscale menite să atragă investitorii în municipiul, reședință de județ. Vă reamintim că proiectul de hotărâre cu privire la acordarea acestor facilități fiscale a fost votat de Consiliul Local Satu Mare în toamna anului trecut și a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2015.

Astfel, pentru investiții care au o valoare între 100.000 și 300.000 de euro și care crează cel puțin zece noi locuri de muncă se acordă, pe o durată de trei ani de la finalizarea investiției, o reducere de 50% la plata impozitului pe clădiri și o scutire de la plata impozitului pe teren.

Pentru investiţii care au o valoare cuprinsă între 300.000 și 1.000.000 de euro şi care duc la crearea a cel puţin 30 de noi locuri de muncă în municipiul Satu Mare, se acordă, pe o durată de 3 ani de la finalizarea investiției inițiale, o reducere de 65% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei.

Pentru investiţiile care au o valoarea între 1.000.000 și 3.000.000 de euro şi care duc la crearea a cel puţin 100 de noi locuri de muncă în municipiul, se acordă o reducere pe o perioadă de trei ani, de 75 % la plata impozitului pe clădiri şi o scutire integrală de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei.

Pentru investiţiile care au o valoare mai mare de 3.000.000 de euro echivalent în lei şi care duc la crearea a cel puţin 200 de noi locuri de muncă, reducerea este de 100 % la plata impozitului pe clădiri şi o scutire integrală de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.