Ce puteți păți dacă vă lăsați roamingul deschis în județul Satu Mare

roaming

Potrivit unei statistici actualizate a ANCOM, numărul localităților de la granița României în care telefoanele mobile pot intra în roaming involuntar, a ajuns la 512. Satu Mare se află în TOP-ul județelor cu cele mai multe localități (63) în care apare acest fenomen. Astfel, utilizatorii riscă să plătească tarife de telefonie mai mari.

Specialiștii atrag atenția utilizatorilor care au serviciul de roaming activat și se află într-o localitate situată în apropierea graniței, că este posibil ca telefonul să se conecteze automat la o rețea din țara vecină și să folosească serviciile de comunicații la tarife de roaming, plătind și pentru apelurile pe care le primesc.

Potrivit măsurătorilor recente, cele mai multe localități în care apare acest fenomen sunt situate în județele: Satu Mare (63 de localități), Botoșani (44 de localități), Iași (42 de localități), Timiș (39 de localități) și Bihor (33 de localități).

Roamingul involuntar în localitățile de graniță de pe teritoriul țării noastre poate apărea numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a rețelei. Pentru a evita aceste neplăceri, ANCOM recomandă utilizatorilor să-și selecteze manual rețeaua operatorului, să solicite operatorilor activarea serviciului de roaming numai la cerere și să verifice rețeaua în care se află telefonul, înainte de a utiliza aparatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.