În șase luni, AJPIS Satu Mare a plătit peste 75 milioane lei pentru alocații și indemnizații

alocatii

Potrivit prezentării făcute la ședința de azi, 15 iulie a Colegiului Prefectural de către Ildiko Emese Tivadar, șef serviciu în cadrul Agenției Județene de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare, în primul semestru al acestui an instituția pe care o reprezintă a făcut plăți în cuantum total de peste 75,7 milioane de lei.

Această sumă reprezintă cu 9 milioane de lei mai mult decât cea plătită în aceeași perioadă a anului trecut (2014). Tivadar explică faptul că acest lucru se datorează majorării unor alocații și indemnizații, produse la sfârșitul anului 2014.

Astfel, în prima jumătate al acestui an au fost au fost achitate peste 53 de milioane de lei pentru alocații, ajutoare și indemnizații.

Din evidențele instituției reiese că peste 22 de milioane de lei au fost achitate către Direcția Generală de asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare sub formă de indemnizații pentru persoanele cu handicap și pentru însoțitorii acestora.

Totodată, în prima jumătate al acestui an, AJPIS a achitat și suma de 184.000 de lei sub formă de susținere financiară a ONG-urilor, în județul nostru acești bani fiind direcționați către Caritas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.