Guvernul decontează transportul profesorilor navetiști

Sorin Cîmpeanu

Potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată azi, 15 iulie de Executiv, naveta către locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar va fi decontată. Cadrele didactice îşi vor primi banii înapoi la sfârşitul lunii următoare de la autorităţile locale.

„Naveta se decontează pentru transport auto, deci poate fi cu transport asigurat prin mijloace proprii sau de către transportatorii autorizaţi, la nivel feroviar însă este plafonat la preţul unui abonament CFR, cu ambarcaţiuni, cu orice fel de transport”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Conform HG adoptată azi, autorităţilor locale au obligația de a prevedea în buget sumele necesare decontării navetei. Pentru a nu genera întârzieri, Câmpeanu a declarat că în primele cinci zile ale lunii, cadrele didactice trebuie să depună documentele justificative, iar până la sfârşitul lunii următoare, autorităţile locale trebuie să deconteze cheltuielile cu naveta.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă vizează profesorii şi personalului auxiliar care nu deţin locuinţă în localitatea unde își desfășoară activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.