Caravana TIFF ajunge la Carei: trei seri de filme în aer liber

Afis Caravana Carei

Parcul Dendrologic din Carei va fi gazda Caravanei Filmelor TIFF pe 20, 21 și 22 iulie. Cel trei seri de filme în aer liber vor începe la ora 21.45 și vor aduce trei producții recente cu mare succes la public: Familia Belier/ Famille Belier, #Selfie și Mlaștina/ La Isla Minima. Intrarea este liberă.

Proiecțiile vor debuta luni, 20 iulie, cu o comedie savuroasă: Familia Belier/ Famille Belier, de Eric Lartigau.
Pelicula a avut un succes extraordinar în Franța, unde a înregistrat o cifră record de peste 7 milioane de spectatori și a avut șase nominalizări la Premiile César. În Familia Belier, toți sunt surdo-muți în afară de Paula, care are 16 ani. Ea reprezintă legătura familiei cu lumea. Într-o zi, la sugestia profesorului de muzică, ea începe să se pregătească pentru un concurs organizat de Radio France, însă familia ei nu este chiar încântată de această idee. Aflată între familie și îndeplinirea unui vis, Paula trebuie să ia o decizie. Și indiferent care va fi aceasta, viața ei nu va mai fi niciodată la fel.

Marți, 21 iulie, spectatorii din Carei vor viziona #Selfie, în regia Cristinei Iacob, comedia autohtonă cu cel mai mare succes în cinematografe în ultimii ani.

În film joacă Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali și Alex Calin, alături de Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu, Răzvan Fodor, Smiley, Alex Velea, Mihaela Rădulescu, Dan Chișu sau George Vintilă. #Selfie este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să înveţe pentru bacalaureat, decid să plece la mare, să se distreze și să uite de responsabilități.

În ultima seară de Caravană, pe ecranul din Parcul Dendrologic Carei va rula Mlaștina/ La Isla Minima, de Alberto Rodriguez, un thriller polițist multi-premiat la Festivalul de la San Sebastian și la Premiile Goya.

Doi adolescenţi dispar dintr-un oraş din mijlocul mlaştinilor din Guadalquivir. Doi detectivi sunt trimişi de la Madrid: folosesc metode diferite, dar niciunul nu se află în cel mai bun moment al carierei. Curând, îşi vor da seama că mult mai mulţi tineri au dispărut în ultima vreme şi că există o sursă de bunăstare locală: traficul de droguri.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul aduce în atenția publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.