Află care sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de cap și cum poți scăpa de ele

dureri de cap

Cel puțin 90 % dintre oameni a suferit măcar o dată în viață de dureri de cap, acestea manifestându-se în diferite feluri, de la dureri de cap ușoare, ajungând până la forme extrem de chinuitoate. Iată care sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de cap, cum se manifestă și cum puteți scăpa de ele:

1. Durerile de cap provocate de tensiune- se numără printre cele nai frecvente dureri, afectând aproximativ 78 % din populație. Se maifestă prin dureri în jurul capului până la ceafă și sunt cauzate de oscilațiile tensiunii arteriale și stres, dar se pot trata ușor cu medicamente care conțin ibuprofen sau aspirină.

2. Migrenele- sunt printre cele mai comune tipuri de dureri de cap, durerea fiind resimțită în diferite părți ale capului. Acestea provoacă sensibilitate la lumină, zgomot sau mirosuri. Pentru a le trata este indicată odihna într-o cameră răcoroasă și întunecată sau compresele reci aplicate în zonele afectate.

3. Durerile de cap sinusale- provoacă durere în zona sinusurilor, presiune la nivelul ochilor, nasului, obrajilor și sunt cauza unor infecții ale sinusurilor.
Se pot trata cu decongestionante orale sau cu comprese calduțe aplicate în zona dureroasă.

4. Cefaleea cluster- este o durere de cap chinuitoare, severă, care afectează aproximativ 0,5 % dintre oameni. Aceasta se manifestă episodic și poate împiedica desfășurarea activităților normale, uneori fiind nevoie de o mască de oxigen pentru a atenua durerea. Totodată se poate trata cu medicamente sub supravegherea medicului.

Pentru a preveni, însă, durerile de cap este indicat să practicați sport regulat, să respectați orele de somn, să consumați cât mai multe lichide și să aveți o dietă echilibrată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.