Primăria Satu Mare a reabilitat 11 străzi în Cartierul Solidarității

drumuri1

Azi, 14 iulie, a avut loc conferința finală a proiectului prin care Primăria Satu Mare a modernizat un număr de 11 străzi din Cartierul Solidarității, dar și trotuare, rețele de apă și canalizare. Proiectul în valoare totală de 11.817.887,82 lei a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.

Lucrările au fost executate pe străzile: Albatros, Berzei, Cocorilor, Deltei, Doina, Făgetului, Izvorului, Lacului, Pescărușilor, Sălciilor și Izvorului +.

La conferința finală a proiectului au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, city-managerul Dan Băbuț, dar și reprezentanții firmelor executante.

„Creșterea calității vieții și asigurarea unor condiții la nivel european prin regenerarea susținută a zonei rezidențiale Solidarității din municipiul Satu Mare” este titlul proiectului prin care au fost reabilitate mai multe străzi din muncipiul, reședință de județ. Durata de implementare a proiectului a fost de 40 de luni din care 24 de luni reprezintă execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Lucrările de reabilitare a străzilor mai sus enumerate au fost executate de asociația următoarelor firme: SC Samcif SA, SC Alfa Rom SRL, SC Construcții Drumuri SA, SC Viakon Drum SRL. Proiectantul lucrărilor a fost SC Damar Consult SRL din Cluj-Napoca.

În cadrul proiectului au fost executate lucrări de reabilitare și modernizare care au presupus: dezvoltarea și modernizarea rețelelor de apă-canal; realizarea unor canale tehnice îngropate pentru cabluri de joasă tensiune; realizare de rigole de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale amplasate la marginea părții carosabile; modernizarea drumurilor de pământ prin realizarea părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi și asigurarea circulației prin semnalizare rutieră (marcaje longitudinale și transversale precum și indicatoare rutiere).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.