ALDE solicită promulgarea noului Cod Fiscal

ALDE

Noul Cod Fiscal – un cod ultraliberal – care conţine cea mai amplă reformă a sistemului fiscal după principii liberale de la introducerea cotei unice în 2005, stă spre promulgare pe masa preşedintelui Klaus Iohannis de aproape 20 de zile.

În toate discuţiile pe care le-am purtat cu mediului de afaceri în ultimele zile, am primit semnale fără echivoc că se doreşte promulgarea cât mai rapidă a Codului Fiscal. Mai mult, reducerea TVA-ului la alimente – măsură cuprinsă în agenda de reforme fiscale pe care coaliţia de guvernare şi le-a propus la începutul anului – a dovedit că România este pe un drum economic pozitiv şi sustenabil. Datele INS au arătat că reducerea TVA a dus la o scădere a preţurilor, deci a crescut puterea de cumpărare a românilor. Aceste efecte pozitive nu pot fi tăgăduite, deşi în momentul în care a fost luată această măsură au fost multe voci, în special din zona partidelor politice din opoziţie, care s-au grăbit să anunţe un dezastru. Doar că dezastrul nu a avut loc. Din contră, România are o creştere economică de peste 4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, a crescut gradul de colectare a TVA la buget şi, cel mai important, românii au mai mulţi bani în buzunare.

Promulgarea noului Cod Fiscal este o măsură necesară şi are un sprijin foarte larg din partea românilor. Noul Cod Fiscal face posibilă consolidarea pe termen lung a creşterii economice şi accelerează procesul prin care creşterea economică este resimţită în buzunarele tuturor românilor. Noul Cod Fiscal este bun pentru toţi românii şi de aceea considerăm că este important ca preşedintele Klaus Iohannis să îl promulge. Solicităm preşedintelui Klaus Iohannis să promulge legea privind noul Cod Fiscal. Nepromulgarea acestei legi şi întoarcerea ei în Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri şi pentru români. Mai mult, o eventuală întoarcere în Parlament a noului Cod Fiscal ar ridica mari semne de întrebare asupra implicării partizane a preşedintelui de partea unui partid politic.

Noul Cod Fiscal nu trebuie să fie obiectul bătăliei politice. Este un Cod Fiscal al românilor şi pentru români. Este un Cod Fiscal sprijinit de mediul de afaceri. Propune o agendă de măsuri economice liberale care continuă măsurile economice de centru-dreapta din ultimul an – cum a fost reducerea CAS cu 5 pp – care a dus ca România să aibă cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Pe baza tuturor acestor argumente, considerăm că există o singură opţiune benefică pentru România: promulgarea noului Cod Fiscal.

copreşedinte ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu

copreşedinte ALDE, Daniel Constantin.

Sursa: ALDE Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.