Chestorul Tăut s-a pensionat

Liviu Taut

Fostul adjunct al șeful IPJ Satu Mare, Liviu Tăut, și-a încheiat azi, 13 iulie, cariera de polițist. Acesta s-a pensionat după ce în urmă cu o lună a fost pus sub control judiciar de DNA Oradea. Tăut este acuzat că în schimbul unor foloase materiale ar fi protejat firmele omului de afaceri Tarr Attila Csongor.

În luna martie al acestui an, procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul IPJ Satu Mare de unde au ridicat documente și mai multe unități de calculator. De asemenea, au fost percheziționate și domiciliul lui Tăut, respectiv locuința socrilor acestuia.

În data de 23 iunie, Tăut a fost din nou citat la DNA Oradea, alături de el fiind și Alexandru Saitos, polițist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Satu Mare. La data respectivă cei doi polițiști au fost puși sub control judiciar.

Procurorii spun că în dosarul lui Tăut sunt probe concludente ce demonstreaă că în schimbul unor foloase materiale, polițistul a protejat firmele omului de afaceri Tarr Attila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.