Vetiș: Șase hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

incendiu

În seara zilei de miercuri, 8 iunie, în jurul orei 22.00, pompierii sătmăreni au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Vetiş.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul, împiedicând propagarea acestuia la proprietăţile private din vecinătatea terenului afectat, loc în care au ars circa şase hectare de vegetaţie uscată.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice: izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate; executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt; parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate și supravegherea arderii până la finalizarea acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.