Romeo Nicoară: „Deși este vacanță parlamentară, activitatea politică continuă”

PNL

„Deși este vacanță parlamentară, activitatea politică continuă, obiectivele noastre fiind monitorizarea Guvernului și continuarea organizării interne a partidului”, a declarat co-președintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 9 iulie, la sediul formațiunii politice pe care o reprezintă.

La întâlnirea cu jurnaliștii a participat și cel de-al doilea co-președinte al PNL Satu Mare, Petre Mureșan.

Liderul PNL a prezentat câteva date statistice cu privire la nivelul de trai al românilor raportat la ultimii trei ani. Potrivit acestuia, comparativ cu anul 2012, în luna mai a acestui an prețurile au fost mai mari cu 7,25%, iar salariul mediu net de 1.806 lei, mai mic decât în martie sau aprilie 2015. Totodată, potrivit datelor prezentate de Nicoară, cheltuielile românilor au crescut de la 70% la 73%, asta însemnând că plătim mai mult pe taxe și impozite.

De asemenea, deputatul PNL a prezentat o adresă semnată de prefectul Eugeniu Avram și trimisă autorităților locale din județ prin care se încearcă impulsionarea Comisiilor locale de fond funciar în sensul că li se cere consilierilor locali să-și doneze indemnizațiile de ședință pe o lună în beneficiul membrilor acestor comisii.

„Guvernul, prin bieţii săi reprezentanţi de la nivel judeţean, cerşesc bani de la autorităţile locale. Nu le dau bani, cerşesc bani! Cer consilierilor locali, care au indemnizaţii mici, de la 60 la 100 de lei, depinde de dimensiunea comunei, să-şi doneze aceste indemnizaţii pentru a putea lucra Comisia de fond funciar, în condiţia în care ar trebui să dea bani în acest proces de stabilire a dreptului de proprietate, nu să cerşească bani”, spune Nicoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.