Petre Mureșan spune că liberalii vor să dea în judecată Consiliul Județean

Petre Muresan

Co-președintele PNL Satu Mare, Petre Mureșan, spune că liberalii vor acționa în judecată Consiliul Județean (CJ) deoarece consilierii formațiunii politice au solicitat printr-o adresă informații de interes public și după mai bine 70 de zile nu au primit niciun răspuns.

Declarațiile liderului PNL, formulate în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 9 iulie, vin în contextul în care, potrivit acestuia, conducerea CJ nu a dat niciun răspuns adresei depuse la instituție în data de 14 aprilie de către consilierii județeni liberali, prin care aceștia au solicitat informații cu privire la cheltuirea bugetului județului.

„Consiliul Județean trebuia să formuleze un răspuns în 10 zile sau, având în vedere că este vorba despre o documentație destul de laborioasă, să acceptăm 30 de zile. Dar din aprilie și până azi au trecut mai bine de 70 de zile și nu am primit niciun răspuns. Suntem hotărâți să depunem o plângere la instanța de contencios administrativ. Probabil că refuzul nejustificat al Consiliului Județean ascunde anumite ilegalități”, spune Petre Mureșan.

Potrivit acestuia, în condițiile în care consilierii județeni nu au avut toate informațiile necesare cu privire la execuția bugetară „considerăm că au fost împiedicați să-și exercite mandatul în cunoștință de cauză. Am cerut și informații cu privire la datoria de la Spitalul Județean. Avem informații că spitalul ar avea datorii de 12 milioane de lei din care 6 milioane reprezintă arieratele. În alte județe aceste informații sunt puse pe site. În județul nostru adevărul se ascunde sub preș”, a declarat Mureșan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.