Deșeurile clujenilor refuzate de sătmăreni vor fi depozitate în județul Bihor

deseuri

Deșeurile rezultate din gunoiul menajer al municipiului Cluj-Napoca vor ajunge în depozitul ecologic gestionat de către Eco Bihor, în Oradea, după ce primăriile celor două municipii au încheiat în acest sens un parteneriat pentru următoarele trei luni.

Încheierea acestui document vine după ce consilierii județeni sătmăreni nu au fost de acord cu preluarea deșeurilor din Cluj-Napoca la groapa de gunoi de la Doba. Proiectul de hotărâre a fost trecut de două ori la rând pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Județean Satu Mare, în 26 mai și 30 iunie, însă aleșii nu au fost de acord cu preluarea deșeurilor.

Aleșii județeni nu au putut fi convinși nici de argumentele de ordin economic prezentate de către managerul rampei ecologice de la Doba, Claudiu Ardelean, și nici de președintele CJ, Adrian Ștef, care a subliniat că clujenii au în prezent o problemă cu depozitarea deșeurilor și că este vorba despre „un ajutor colegial”.

Mai mult decât atât, în ședința ordinară din data de 30 iunie, proiectul a provocat un adevărat scandal în cadrul CJ, consilierii liberali părăsind sala. Aceștia au revenit după ce proiectul a fost scos de pe ordinea de zi.

În ședința din luna trecută, consilierii împărțiți în mai multe tabere au adus o serie de argumente pro și contra preluării deșeurilor menajere din Cluj-Napoca. În condițiile în care vicepreședintele Mircea Govor a argumentat că preluarea deșeurilor este rentabilă doar în cazul în care contractul se încheie pe cel puțin un an de zile, liberalii au susținut ca documentul să fie semnat doar pentru trei luni, cu posibilitate de prelungire a contractului, prin introducerea unui amendament în acest sens.

Discuțiile nu au dus nicăieri, iar la un moment dat consilierii liberali au părăsit sala de ședințe, revenind după ce proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi.

Deoarece clujenii aveau nevoie de o soluție cât mai rapidă pentru rezolvarea acestei probleme, autoritățile au căutat înțelegere în alte județe. Așa că, au ajuns în Bihor, reușid să cadă de acord cu conducerea Primăriei Oradea. Soluția este una temporară deoarece contractul încheiat între municipiile Cluj-Napoca și Oradea prevede că gunoiul va fi depozitat în județul vecin doar pe o perioadă de trei luni. Parteneriatul încheiat de conducerile celor două municipii intră în vigoare la data de 15 iulie.

Un Comentariu la "Deșeurile clujenilor refuzate de sătmăreni vor fi depozitate în județul Bihor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.