Subprefectul interesat de stadiul lucrărilor la variant de ocolire a municipiului Carei

prefectura1

prefectura2

Azi, 6 iulie, subprefectul Altfatter Tamas s-a deplasat în municipiul Carei pentru a constata stadiul lucrărilor la două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din localitate, finanţate prin fonduri europene.

Alături de primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, subprefectul a vizitat şantierul lucrării „Varianta de ocolire Carei”, un contract în valoare de peste 40 milioane de lei finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Transport (POST). Conform datelor furnizate de coordonatorul proiectului, inginerul Dănuţ Dobrescu, stadiul execuţiei lucrărilor este realizat în proporţie de 60%, asigurând autorităţile că termenul de finalizare a proiectului, respectiv octombrie 2015 va fi respectat. Cele mai complexe lucrări necesar a fi executate înainte de turnarea covorului astfaltic sunt pasajul denivelat peste calea ferată, respectiv punerea în siguranţă a liniilor electrice aeriene la traversarea drumului de ocolire.

Cel de al doilea proiect aflat în derulare este „Construcţia şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Carei”, parte a proiectului de anvergură „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, beneficiar fiind SC Apaserv Satu Mare SA. Cu toate că lucrările de execuţie la acest proiect au fost atribuite doar anul acesta, stadiul lucrărilor este peste 50%, existând toate premisele ca la sfârsitul acestui an proiectul să fie finalizat.

În perioada imediat următoare un reprezentant al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este aşteptat la Carei, pentru a clarifica anumite aspecte tehnice şi de procedură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.