Ștrandul Termal Tășnad

Starndul Tasnad

Încă din anul 1978, la 2 km distanță de centrul orașului stațiune Tășnad, funcționează ștrandul termal, locație cunoscută atât în țară, cât și în străinătate datorită apelor sale termale, dar și spațiilor de cazare și dotărilor moderne de care beneficiază, mai ales după ce a fost reamenajat la standarde europene.

Anual vin aici turiști din județul Satu Mare și din județele învecinate (Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj), precum și turiști străini. Ștrandul deține 4 bazine pentru adulți și unul pentru copii, toate funcționând cu apă termală de peste 35 grade Celsius, o perioadă medie de circa 150 zile/an, și o piscină cu apă rece. În perioada octombrie-aprilie, în această piscină, situată lângă „Pavilionul de Iarnă” (dotat cu dușuri, cabine de schimb, saună), turiștii pot beneficia de apă termală. Apa este termominerală, clorosodică, bromoiodurată, care potrivit recomandărilor Institutului de Medicină Fizică și Balneoclimatologie București este indicată în tratarea următoarelor afecțiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecțiuni posttraumatice, boli asociate: boli profesionale, endocrine, boli de metabolism. Totodată, este foarte important faptul că o bună parte din adresabilitatea curelor balneare vizează și faza cronică de manifestare a unor boli, precum și în cazul convalescenței. În acest din urmă caz, scopul curelor balneare este dublu: pe de o parte, de a readuce funcțiile organismului la stadiul lor inițial, agentul perturbator fiind îndepărtat, iar pe de altă parte, de a preîntâmpina recidivele.

Apele termale din Ștrandul Termal din Tășnad sunt captate de la o adâncime de 1.354 m și fac parte din ansamblul resurselor hidrotermale existente în vestul României. Stațiunea Tășnad își așteaptă turiștii toată perioada anului cu un număr mare de pensiuni și hoteluri care oferă cazare în condiții optime. Pe lângă pensiuni și hoteluri, stațiunea dispune și de un loc de camping.

Concret, la ora actuală, aici există un număr de 814 locuri de cazare în mai multe hoteluri, moteluri și pensiuni (dintre care 293 locuri în unități clasificate la 3 stele, 378 de locuri în unități clasificate la 2 stele, precum și 143 de locuri în unități clasificate la o stea). Unitățile de alimentație publică din stațiune totalizează un număr de 1.500 de locuri (dintre care 440 de locuri în unități clasificate la 3 stele, 835 de locuri în unități clasificate la două stele, respectiv 225 de locuri în unități clasificate la o stea).

Mai multe detalii despre obiectivele turistice ale județului Satu Mare se pot obține de la reprezentanții Centrului Județean de Informare Turistică din Piața Libertății, nr. 21, Satu Mare, la numărul de telefon 0261 805 102 sau la scriind la adresa de e-mail: turism@judetulsatumare.info.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.